Ta gjerne kontakt med meg!
E-post:
Telefon:
 +39 346 495 1132
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2018 Ida S. Skjelbakken

March 16, 2020

February 28, 2019

June 17, 2018

July 8, 2016

April 10, 2013

January 30, 2013

January 11, 2013

Please reload

Recent Posts

Fryktelig skeptisk

July 8, 2016

1/1
Please reload

Featured Posts

Et år på randen

February 28, 2019

Og der var vi visst allerede godt i gang med 2019. Så for å si det sånn, 2018 var et år som ikke akkurat gikk smertefritt og begivenhetsløst av sted det heller, men det får man skylde seg selv for.

 

Så vidt jeg husker, kom i hvert fall den nye romanserien min i butikkhyllene.

I den anledning satte vi nesene og nebbene mot Norge i august (eller var det september?), for da var det lanseringsfester og greier. 

Fordi vi må reise med Gringo, må vi fly fra Roma i stedet for Napoli som er mye nærmere. Det er nemlig bare SAS som tar med papegøyer. Enda en god grunn til at papegøyer er verdens beste kjæledyr. Har jeg nevnt hva det f.eks. kostet å fly ham fra England? Minst 1200 pund. Fra USA? Over 3000 dollar. Med andre ord noe slikt som 40 000 kr.

Heldigvis kostet det stort sett bare svette, tårer og skyhøye kortisolnivåer å fly fra Roma med fjærkreet – en reise som vi måtte begynne dagen før. For det første fordi barnet ikke liker å stå opp så tidlig som må til for å rekke toget. (Vi er velsignet med et lite menneske som helst ligger og drar seg til klokka 10 på morgenen.)

Og for det andre fordi forsinkede tog her i Italia, omtrent er så sikkert som at bjørnen bæsjer i skogen. 

 

Dessuten skulle vi ha med liiiiitt bagasje, som inkluderer Kjetils Mac (og ikke en laptop, altså, men en fullstørrelse på ti tonn), en1 1/2-åring med seg og sitt, og Gringo. Det finnes kanskje et sted vi kunne satt ham igjen her. I en dyrebutikk eller noe, men italiensken hans er ikke så bra enda, så jeg var redd han ville føle seg litt ensom og isolert. 

 

På vei til den ventende taxien som skulle ta oss til togstasjonen i Agropoli, spjæret Kjetils shorts seg, så juleboksershortsen var på utstilling hele turen til hotellet i Roma. Det ble det minste av problemene underveis skulle det vise seg. For selv om SAS sier de kan fly papegøyer, så tror jeg ikke de mener det. De har i hvert ikke utarbeidet et system som gjør at man faktisk kan klare det med vettet i behold, og nå har vi testet påstanden deres en del ganger frem og tilbake fra Italia. 

 

Men vi kom oss i havn. Alle fire. Og så bar det rett på TV2s God Morgen Norge klokka før-fanden-får-sko-på, hvor jeg satt herjet og preget etter to dagers marerittreising og la ut om livet som kriminell. Med tanke på temaet var det dermed ikke så viktig at jeg gjorde "god figur". Her er i hvert fall innslaget.

 

Så ble det boklansering, bokbad og signering Nes Bibliotek på Årnes. Veldig hyggelig, med opptil flere fremmøtte – som bl.a. gjerne ville at jeg skulle signere Fotballfruer av Hege Normann.

Her bades jeg av redaktør Grete.

 

 "Kom, kom! Jeg signerer hva som helst!"

 

Dagen etter var det lansering på Fru Kvist i Oslo. 

 

Gøy! 

 

Lanseringer innebærer marsipankaker, som er noe av motivasjonen når jeg skriver på noe nytt. Denne er fra lanseringen på Nes bibliotek. Den andre rakk jeg ikke å ta bilde av før jeg hadde spist den opp. 

 

Noen dager senere ble det signering på Narvesen Continental i Oslo, sammen med to gode venner og kolleger, Aud Midtsund og Salmund Kyvik.

Etterpå var det lunsj på Teaterkafeen med forlagsfolk + to lesere og bokblogger Nina Sandberg. Stas!

Dagen gikk i det hele tatt over all forventning. Bare to spurte om jeg kunne signere biografien om Margit Sandemo, og en kom bort kun for å fortelle hvilken fantastisk forfatter Maja Lunde er. Og det er hun jo. 

Her sitter vi og blomstrer. 

 

Jeg holdt også foredrag om: