top of page

Fangen på celle nr. 17

Utgitt innbundet i 2014, Schibsted Forlag, som pocket i 2016 av Bladkompaniet/Vigmostad & Bjørke Forlag.

Pocket - UTSOLGT

Forlagets omtale:

Ida S. Skjelbakken er en ung og vakker kunststudent. Verden ligger for hennes føtter. Alt er mulig. Hun møter kubanske Julio, og sammen åpner de en skyteskole i Miami. Det går veldig bra - en stund. En søndagsmorgen dundrer det på døren. Ida blir arrestert - siktet for identitetstyveri og ulovligvåpenbesittelse. Hun blir satt i varetekt på ubestemt tid.

 

En inspirerende og tankevekkende bok om Ida S. Skjelbakkens opphold i et amerikansk fengsel. Hun griper den unike muligheten til å gi slipp på alle materielle goder og til å utforske sin kreative side. Hvor utrolig det enn kan virke, klarer hun å få noe verdifullt ut av situasjonen og blir etter hvert en god støtte for de andre fangene.

Innbundet

 


 

"Ida S. Skjelbakken ( f. 1979)  har skrevet en viktig og varm bok, som jeg anbefaler på det sterkeste.

Fangen på celle nr. 17 er en lærerik beretning, velskrevet og tankevekkende om en ung kvinnes konsekvenser av dumme valg, men som også viser hva et menneske kan romme av styrke og godhet, engasjement og kreativitet." 

 

- Bokbloggen Artemisias Verden

Les hele anmeldelsen her 

 

" ... Hun dras inn i et særegent kvinnefellesskap, deler gleder og sorger, hører miserable familiehistorier, om vold og overgrep, om lengsel etter barna, om skjebner. Penger er mangelvare, og noen av medfangene stripper foran fengselsvinduet foran de mannlige fangene."

"... I det føderale varetektsfengselet FDC har Skjelbakken blikket med seg, de mange skarpe observasjonene gjør boken verdt å lese."

 

- Guri Hjeltnes, VG

Les hele anmeldelsen her.

Mine tegnigner og malerier fra fengselet, malt med M&M-sjokolader, tannkrem og gråblyant.

Pocketbokens omslag i sin helhet, design Kjetil Nystuen. Klikk bildet for å forstørre.

bottom of page