top of page

Første bok kom i butikkhyllene den 17. september 2018. 

Ring Bladkompaniets kundesenter på telefon 23 30 24 28,

eller send e-post til: kundeservice@bladkompaniet.no for å bestille.

Boken er også i salg som e-bok, og du får første bok i serien gratis! 

Bok 5, Hemmelige rom, kommer i salg 12. april 2019. 

Bokpakke

Få bok 1-3 for kun 149,- 

Nattergalen 3D.gif

"En utrolig balanse mellom dystert og dramatisk til lyst og lett. Det er lett å lese, samtidig som jeg må bruke hodet. Akkurat slik jeg vil ha det."

                                   - Tone Loeng

"Jeg følte jeg bare MÅTTE lese videre! Nattergalen sin verden er en verden jeg gjerne vil følge videre. Jeg gleder meg allerede stort til neste bok, og må abonnere på denne."

                    - Inger Monica Stornes

Terninkast 6

"Det var med stor spenning jeg åpnet første bok i Ida S. Skjelbakken sin nye serie, Nattergalen. Idas første serie, Krøniken om Ylva Alm, ga meg like stor leseglede som Sagaen om Isfolket.
Allerede etter første kapittel er jeg like henført som jeg var i Krøniken om Ylva Alm. Nytt univers, men Ida sine beskrivelser av natur, farger og lys er ikke til å ta feil av. Setter meg rett inn i universet slik at jeg er tilstede, med både kropp og sjel. Det er helt umulig å legge fra seg boken, og jeg vet med det samme at det vil gjøre vondt å vente på neste bok fordi jeg vil ha neste bok nå, helst i går!"

                                                                          – Les hele anmeldelsen på Bokelskere.no

"En riktig god start på en serie! Dette må være det mest lovende jeg har vært borti i kiosklitteratur-sjangeren, siden Sagaen om Isfolket ."

                                                                                             - Mie Reads, Goodreads

Utgivelser i serien

Nattergalen 1, På egne vinger

           1

På egne vinger

Året er 1891.

Sytten år gamle Linde Villanger lever et bekymringsløst og beskyttet liv på en liten husmannsplass i Nes herred. Men en sommernatt skjer det noe som forandrer livet hennes for alltid ...

- Nå skal du bli med meg ut, så vi ikke forstyrrer din far, hvisket han. - Men jeg kan ikke love deg at du kommer til å nyte det like mye som jeg. Du har en ild i deg, jeg kan se det i øynene dine. Linde møtte blikket hans.
- Nettopp, sa han og nikket. - Det er nettopp det jeg liker.

Madam Othilie Conradsen er dronningen av det mørke Vaterland og har full kontroll på hvem som besøker bordellet hennes - helt til det dukker opp en gjest fullstendig ulik alle andre hun har truffet.

Hun skulle til å lukke ytterdøren da hun hørte et skrik ute fra gaten. Det var ikke uvanlig å høre den slags, men det hadde vært noe med akkurat dette skriket som fikk henne til å stanse opp og lytte. Det lød ikke menneskelig.

Nattergalen 2, Dronningen av Vaterland

                     2

Dronningen av Vaterland

Linde innser at hun ikke bare kan arbeide for kost og losji på Stenholmsborg, og føler seg tvunget til å finne en måte å tjene penger på.

- Har du hatt mange kjærester, Linde Villanger? spurte Othilie og gikk i gang med å sette håret opp i en høy frisyre ved hjelp av gullfargede nåler. 
Linde kjente at hun ble varm i ansiktet, og flyttet seg vekk fra solen som strømmet inn gjennom vinduet. - Nei! svarte hun raskt. - Far ville ha ... Hun tidde da hun møtte Othilies blikk i speilet.  
- Å kjære vene, sa hun og grep etter en krukke mens hun lo en liten latter Linde ikke likte. - Er du klar over hvor du befinner deg, jente?

9788233408503.jpg

                     3

                 Fellen

Peter forstår at det må skje et mirakel hvis de skal overleve i brønnen til noen savner dem og begynner å lete.

Peter tvang seg dypere ned i det iskalde, bekmørke brønnvannet. Med det siste han hadde av krefter, strakte han hendene foran seg og famlet etter Filip Bergman. Først kjente han ingenting. Ikke annet enn stenveggene, sleipe og overgrodd av råtnende alger. Han var på nippet til å gi opp da fingrene hans kom borti noe mykt. Det måtte være skjorten til Bergman!

Vandreren blir oppsøkt av en kvinne som varsler ham om at et lag med krypskyttere skal samles i Storskogen samme natt. Hun mener at han er den eneste som kan skremme dem fra å sette ut de ulovlige fellene ...

9788233411657.jpg

                     4

            Sølvgruvene

Det kommer uventet besøk til Stenholmsborg, og doktor Hofman møter gjesten med sin sedvanlige skepsis.

Da Linde åpnet døren og så hvem som sto utenfor, sperret hun øynene opp i forbauselse. - Men i alle dager! utbrøt hun. - Er du her?

Othilie synes det er på tide at Bram forteller henne hva han har holdt på med de siste dagene, og spør ham rett ut. Svaret overrasker selv en blasert bordellmamma ...

Nattegalen "Hemmelige rom"

                         5

            Hemmelige rom

           

En ung pike blir funnet drept i Vaterland, og byens gater har blitt enda mer utrygge. Politiet vet ennå ikke hvem hun er, men da Mari får høre om drapet, får hun en ubehagelig mistanke ...

 

Mari grøsset. - Det har vel skjedd før, det ... Hvem var hun? - Jeg vet ikke, men hun skal ha vært en fabrikkjente. Fargen forlot ansiktet hennes, enda så blek hun var fra før. - Ung, sa du? - Bare seksten. Mari svelget hardt, og øynene ble blanke. - Ei jente der jeg arbeider, Mette Knutsen, ba om fri for et par dager siden, men fikk det ikke. Likevel møtte hun ikke opp. Så jeg tenkte hun måtte ha hatt noe viktig fore. Hun har ikke vært tilbake siden.

 Nattegalen"Alliansen"

                         6

                 Alliansen

           

Lindes arrestasjon kommer som et sjokk, men den fører også til en uventet allianse ...

 

Peter fikk ikke frem en lyd, for den kraftige armen presset for hardt mot strupen hans. Han fryktet at han kom til å miste bevisstheten hvis grepet ikke ble løsnet snart. Lungene skrek etter luft, og det prikket for øynene. Grepet hindret ham også fra å trekke pistolen. Han kunne ikke annet enn å forsøke å nikke.

 

Som om Madam Othilie ikke har problemer nok, slår en kvinne fra Bymisjonen seg ned i nabolaget. Hver kveld står hun rett ved Othilies dør og lager uvesen og skremmer vekk potensielle kunder.

Nattergalen "Kaninjakten"

                          7

                 Kaninjakten

           

Andor leter fortvilet etter søsteren, men snart går det opp for ham hva som har skjedd. 

Han kjente hvordan det kokte i hodet, og hjertet hamret. Det var som om han befant seg et sted mellom drøm og virkelighet - eller mareritt og virkelighet. Etter å ha lett så lenge etter søsteren og forsøkt å forestille seg hva som kunne ha skjedd med henne, og så dette ... Han klarte ikke å holde tankene klare og begripe hva som foregikk. Jakten ... Var det henne de jaktet på? 

Linde får en skremmende, men samtidig betydningsfull oppgave. Er hun klar for den?
Nattergalen 8

                          8
                 Tro og tvil
           

Andor er fast bestemt på å hevne søsteren, men det går ikke helt som han har planlagt ...

- Du skal ingen steder i kveld, sa Andor og satte blikket i ham.
Herr Kanestrøm trakk pusten i pipende hiv.
- Har du forstått hvem jeg er? fortsatte Andor.
Mannen åpnet munnen enda mer, men fikk ikke frem en lyd.
- Vandreren, hvisket Andor og lente seg mot ham. Han kunne se det allerede bleke ansiktet hvitne.


Othilie står overfor nye og enda større vanskeligheter og blir nødt til å ta et svært skjebnesvangert valg.
Nattergalen 9

                          9
                 Marionetten
           

Linde klarer ikke å tøyle nysgjerrigheten og går inn på fru Sullivans værelse. Det får store konsekvenser ...

Hun skalv på hånden da hun stakk nøkkelen inn i låsen og vred om. Det lød et par klikk, og hun forsto at nøkkelen passet. Hun kunne gå inn. Det gikk et lite kuldegys gjennom henne da hun åpnet døren.

Othilie nyter dagene hos Bram, men vet at det ikke kan vare. Lite aner hun likevel om det forferdelige som venter henne.
Nattergalen 10

                          10
                 Fugl føniks           

Linde får et brev med rystende nyheter, og hele livet hennes blir snudd på hodet.

Linde mistet brevet i gulvet før hun fikk lest de siste linjene. Hun ble stående aldeles ubevegelig rett opp og ned og stirre ut i luften. Det summet i hodet - ja, hele kroppen suste. Det var som om alt omkring henne forsvant i dette overdøvende suset, og lydene omkring henne ble hule og forvrengte.

Når det ser som mørkest ut for Othilie, får hun en idé ...

Dette er siste bok i serien.

Møt noen av dyrene i Nattergalen:

bottom of page