top of page

Sytten år gamle Ylva Alm lever en beskyttet tilværelse på Bjergvin i Telemark, men aner at hun har spesielle evner.

Hun møter den hemmelighetsfulle Aksel Tveter og kjenner en umiddelbar tiltrekning mot ham.

Lite vet hun om at også hendelser i fortiden binder dem sammen …

ROMANSERIEN

Krøniken om Ylva Alm

Utgitt på Schibsted Forlag og Bladkompaniet, 2012-2016. Serien er komplett på 25 bøker, og kan kjøpes som pocket fra de fleste nettbokhandlere. Den finnes også som e-bok, hos de største e-bokforselgerne.

 

OM SERIEN:

Mystikk - Kjærlighet - Hekseforfølgelser

Året er 1715. På en storgård i Bratsberg amt forteller fru Løberg unge Ylva Alm om en dal i Buskerud og de mystiske hendelsene som skjedde der. En ung kvinne ved navn Salemone Vinde ble anholdt av fogden sammen med sin mor, tiltalt for trollkunster.

Som ungpike fant hun en sølvåre i fjellet, og kom derfor ustraffet fra at hun fødte et barn med ukjent barnefar noen år senere.Når hun så blir dømt for barnedrap og hekseri, hopper hun i fossen. Alle tror hun er død da det er umulig å overleve et slikt fall. 
 

"Anbefales!!! Ikke noen første bok har fenget meg slik siden jeg leste Isfolket. Denne lover veldig bra. Kan ikke vente til bok 2!"

 

~ Tone, bokblogger

"Hver en lille bit i denne serien fenger meg! Ylva er så forfriskende fri, og en ikke-typisk heltinne. Jeg digger hvordan historien er bygd opp rundt Ylva og Aksel, og hvor man også får en bit av de andre karakterene i deres liv. Følelser og hvordan man kan følge hjertet sitt er så vakkert skildret. Det er noe ekte, fritt og veldig ærlig over denne serien. Elementene av mystikk og det overnaturlige er så fint flettet inn i historien, og viser at Ida har en forståelse for dette. Tråder legges ut, og noen nøstes sammen, mens andre er fortsatt ubesvart. Det driver handlingen fremover og gjør meg svært nysgjerrig på hva som skjer videre."

 

~ Bloggen "Serieromanbetraktninger"

"Jeg er glad for å kunne melde om at jeg har funnet en serie som er langt mer underholdene og har et bedre språk, nemlig Krøniken om Ylva Alm."

 

~ Mari, bokblogger

"Varje äventyr skapar förväntningar inför näst del i bokserien. Vissa delar är att betrakta som i det närmaste historiska återblickar på hur det varit på 1700-talet. Vad jag närmast tänker på är präster, läkare och deras behandlingar och även hur samerna betraktades. Så kallade "kloka gummor" sågs som trollkonor och vilka straff som kunde utdömas för att de hjälpte till att behandla sjuka och sårade och därigenom inkräktade på andras territorium och även vågade ifrågasätta dåtidens läkarkunskap där åderlåtningen nästa var det enda saliggörande.Böckerna kan varmt rekommenderas som ett väldigt lockande tidsfördriv. Det är garanterat svårt att lägga ifrån sig varje bok i serien och man väntar omedelbart på att få börja i nästa bok för att se hur det går."

 

~ Rolf Engström, leser, Bokus.com

"Denne boka overrasket meg rett og slett. Det er ikke bare en simpel kjærlighetshistorie.
I stedet har den forbudt kjærlighet, drama, familie, vennskap, romanse og utvikling.
Jepp utvikling. Jeg elsker hovedpersonen."

 

~ Line, bokblogger

Klikk bildene for å lese mer om hver bok: 

Krönikan om Ylva Alm
Krøniken om Ylva Alm
bottom of page